top of page
Björn--24.jpg

Joel Degerfeldt och Mikkel Hobitz är  etablerade cirkusartister som har jobbat inom branschen i 10 år med föreställningar, turnéer , regi och undervisning.

Efter att ha varit bra vänner och kollegor i många år, började de träna parakrobatik och cyr wheel ihop och det slog gnistor om tricksen. Dessutom hade de ett liknande urval av cirkusdiscipliner, spelade båda olika stränginstrument och även kroppsligt fanns många likheter: de är långa, smala män med långt, blond hår.

När Mikkel fick sitt första barn 2017 och ville vara föräldraledig var det väldigt naturligt att fråga Joel om han ville hoppa in och ta Mikkels roll i europaturnén av föreställningen 100% Cirkus. Den perfekta ersättaren - så bra att bekanta som såg föreställningen med Joel trodde att det var Mikkel som var på scen.. 

I den showen råkade Joel ut för en olycka på scen, han föll åtta meter och landade mirakulöst på fötterna som dock bröts rejält, men resten av kroppen klarade sig utan större skada. Det var väldigt omskakande då vi inte visste med säkerhet om han skulle komma tillbaka till en rimlig form som akrobat, fast samtidig var vi också helt medvetna om att det kunde ha varit mycket värre. Efter fallet följde sex månader i rullstol, på kryckor och till slut rehab. Nu både hoppar och springer duon tillsammans i BJÖRN

Joel & Mikkel: About Us
bottom of page